Over RiverStone

DE BAND

RiverStone is een eigenzinnige “rootsy” groep uit de omgeving Utrecht. Wij – vijf vrienden – Mattijs, Martijn, Martin, Jelle en Bart – leerden elkaar kennen door onze gedeelde passie voor autentieke rootsmuziek en akoestische instrumenten. Sinds 2009 treden wij graag op waar het publiek zich het meest thuis voelt, zoals besloten feesten en gelegenheden, maar ook cafe’s, restaurants en festivals.

Geïnspireerd door artiesten zoals Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Dubliners weten wij een mooie mix in onze repertoire aan te brengen. Sfeer is ook een belangrijke factor voor RiverStone. Muziek is er om samen van te genieten en dat doen we dan ook graag met jullie! 

DE MUZIEK

De muziek die wij spelen variëren tussen de grootste hits van de allerbekendste artiesten en prachtig eigen werk. Onze eigen muziek is het beste te beschrijven als “Roots” muziek.

Rootsrock of roots rock is een type rock dat teruggrijpt op de Amerikaanse muziektraditie, waaronder country, blues en folk. Soms wordt de term in een breder verband gebruikt, om ook Americana, vroegere rock and roll, countryrock en folkrock met traditionele Amerikaanse invloeden te omvatten.